Scouts 26 juni 2004


  Wat hebben we 26 juni gedaan?
  We draaien van 1200uur tot 1500uur. Marijke kwam deze keer al om 1100uur, want samen met Monique heeft zij haar knopenbord afgemaakt. Vorig jaar hebben we namelijk insignetraining schiemannen gedaan. Dat betekent dat we met een aantal scouts allerlei knopen leren en maken. Deze hebben we op een houten bord vastgespijkerd. En nu heeft Marijke het knopenbord dus ook af en hiermee het insigne schiemannen behaald. Gefeliciteerd meid!

  Maar goed, langzaam dropen de scouts binnen. Vandaag staat een groot routetechnieken spel op het programma. De scouts moesten in de drie patrouilles het bos in. Via de stripkaart, coordinaten, gradenroute en de quizroute kwamen ze bij een bepaald kruispunt uit waar een kaartje met een code op stond. Zodra ze alle vijf de kaartjes hadden gevonden, was de code gekraakt en kwam er een laatste coordinaat uit. Hier lag de schat! De schat bestond uit drie lekkere dingen. De patrouille die hier als eerst was mocht als eerst kiezen welke schat zij wilden.

  Het was een erg leuk programma! Helaas is het de scouts niet allemaal gelukt op tijd bij de schat te komen, want om 1500uur moesten we alweer sluiten. Maar, het was wel weer een keer een andere manier van het omgaan met Kaart & Kompas en dat was de moeite waard!

  Groetjes van Monique

  Monique - 27-06-'04


footer