Oudste scouts


  De oudste scouts hebben zelf een opkomst georganiseerd welke heel leuk was. Omdat ze voor vandaag een beetje leiding waren, zorgde Remco ervoor dat de vlag gehesen werd. Antoon moest van hem de wet voorlezen.

  Nadat er geopend was begonnen we met een spel dat Jurre verzonnen had. Buiten in de kuil werden vakken op de grond getekend, welke samen een boot voorstelden. Als Jurre bijv. "stuurboord" zei, moest je in het rechtervak gaan staan. Ook kon hij voordek, achterdek of bakboord zeggen. Als je als laatste in het vak kwam was je af. Degene die als laatste overbleef mocht met het volgende spelletje "bakboord" enzo zeggen.

  Daarna was de bedoeling om buiten kampvuur te maken en daarbover brood te gaan bakken, maar omdat het af en toe erg hard regende zijn we naar binnen gegaan en hebben we boven waxinelichtjes pannekoekjes gebakken. Hiervoor heb je veel geduld voor nodig en het ging niet altijd even goed, maar het was wel leuk om te doen.

  Toen dat klaar was zijn we weer de kuil in gegaan om een spelletje te spelen dat Joey verzonnen had. Het was een soort trefbal, maar aan het eind van het veld waren drie "goaltjes" gemaakt en elke speler moest ervoor zorgen dat de bal niet zijn goaltje in gegooid werd. Gebeurde dat toch, dan moest hij naar de kant, en mocht iemand anders het goaltje gaan verdedigen. Erg leuk spel!

  Ook Lotte kwam met een erg leuk spel. Op de grond werden weer vakken gemaakt, en elk vak stond voor een kleur. Lotte ging een verhaal vertellen, en kwam er een kleur in voor, dan moest je in het vak van die kleur gaan staan. Degene die als laatste in het vak kwam was af. Werd er een kleur genoemd die geen eigen vak had, dan mocht je het vak waar je op dat moment stond niet uitgaan, anders was je ook af. Ook hier moest degene die aan het eind overbleef, het verhaaltje voor het volgende spelletje verzinnen.

  Als laatste hebben we binnen weer een spel gedaan dat door Marijke bedacht was. Iedereen moest zín naam op een papiertje schrijven en het papiertje daarna in een doos doen. Daarna pakte iedereen een willekeurig papiertje en keek naar de naam die daarop stond. Over deze persoon moest je iets kenmerkends schrijven. Alle papiertjes gingen weer terug in de doos. Nu werd er om de beurt een briefje gepakt, en het kenmerkende zinnetje werd voorgelezen, zonder de naam die erboven stond te noemen. De rest van de groep moest raden over wie het ging.

  De vlag werd weer naar beneden gehaald, de opkomst was voorbij.
  Al met al een SUPER opkomst!
  Oudste scouts, BEDANKT hiervoor!

  Leo - 25-06-'04


footer